Здравейте колеги карам crosswagon и имам следния проблем. Колата започна да пали трудно сутрин ,а навън е 30 градуса. Свалих и проверих свещите всичките работят,след това се насочих към бушоните всичко е изрядно , свалих релето даже го пробвах на друга алфа и работи. Оказа се че до релето идва 12 волта , а след релето не преминават. Въпросът ми е както кара релето да сработва ,има ли някакъв датчик който го контролира и каква може да е причината да не прехвърля към свещите. Дали е датчик или нещо от компютъра на колата ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем със свещите...
Collapse
X
-
Проблемът не е свързан със свещи/реле.
При такива симптоми на такава температура първото нещо, което трябва да видиш е по време на стартер за колко бързо и до какво ниво стига налягането на горивото.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от Zaludel Покажи съобщениеискам да попитам , някой знае ли подгревните свещи винаги ли се пускат на контакт или при определена температура ?
Няма връзка с външната /околната /температура
По принцип релето върши тази работаАлфа 147 jtd
115 k.s.
2002 год
Comment
-
Първоначално публикувано от Zaludel Покажи съобщениеами при мен се пускат само като е студено иначе не подава 12 v до тях , релето работи пробвано е с ново същото е
Преди време бях чел една тема ,в която колега е премахнал цялата система свързана с подгряващите свещи и дори зимата е палил колата си без проблем
Трябва да търсиш другаде причината за трудно паленето на колатаАлфа 147 jtd
115 k.s.
2002 год
Comment
Comment